Оман - Плаж и Вълнуващи екскурзии

Почивка в Оман

Чартърна програма 

7 дни/ 5 нощувки

Дати то 25.11.2024 до 15.03.2025

 

Програма 

 

 Ден 1 София - Мускат

Отпътуване от летище София, Терминал 2. Чартърен полет за Мускат в 09,30ч.Пристигане в Мускат в 15,00ч. Посрещане от представител на фирмата партньор.Трансфер до хотела. Вечерта посещение на пазара Сук Мутрах - един от най-старите пазари в Оман,с тесните улички и мистична миризма от сандалово дърво и страхотна атмосфера. Тук е възможността да общуваме с местните хора и купим сувенири за приятели и семейството.Тук любопитните могат да вдъхнат аромата на прочутият омански тамян, който се прави от смолата на специална акация, вирееща само в покрайнините на областта Салала, да опитат екзотични подправки и да си купят сувенири от чисто сребро, както и шалове от пашмина на зашеметяващи цени.

Нощувка.

 

Ден 2 Мускат тур

Закуска.

Посещение на Голямата Джамия - една от най-големите в света,построена в периода 1995-2001 г, в ислямски стил и е издигнат приживе паметник на османският владетел Кабус бин Саид по повод 30 години от царуването му. Целият молитвен комплекс е разпрострян върху 416 000 кв.м, с водоскоци и цветни градини, отделно помещение за жени и басейни за ритуално измиване с чешми. Основната джамия е с 5 минарета (централното е високо 91 м) и е със застроена площ 40 000 кв.м. Сградата уникално съчетава извивките на индийското архитектурно бижу Тадж Махал в типично арабския стил. Всеки петък под позлатения купол в молитвената зала с размери 74,4 x 74,4 м , отправят молитви към Аллах 20 000 богомолци. Султан Кабус лично е поръчал на архитектите витражите от бронирано стъкло, позлатения 14-метров полилей от кристал Сваровски с 1 122 лампи.600 жени, в продължение на 27 месеца са тъкали ръчно килима, с размери 60х70 метра, тежък около 23 тона, с 1 млрд. и 700 млн. възелчета.Това е вторият по големина ръчно работен ирански килим. За украсата на комплекса са използвани 7 милиона изпечени глиджосани плочки. Специално от Италия е докаран мрамор, чиито полирани колони са украсени с резбовани фризове от цветя. *При посещение на храма се изисква консервативно облекло – не трябва да се носят дрехи, които подчертават / разкриват части от тялото или са прозрачни; необходимо е да сте покрити от главата до петите, а за жените се изисква задължително шал, който да покрива главата.

Обиколката ще продължи с посещение на Националният музей,създаден с указ на султана от 2013 г, за да запази оманското културна наследство. Открит е на 14.12.2015г, в специално проектирана за целта сграда, наподобяваща дворец, с площ от 13 700 кв.м, 7000 експоната в 14 постоянни галерии, всяка от които обхваща различен аспект от културното наследство на Оман. Обиколката ще продължи с фотопауза при крепостите Мирани и Джалали, построени от португалците през 16-ти век и официалния дворец на Негово Величество, Султан Кабос. Двореца Ал Алам е една от шестте султански резиденции с над 200 годишна история. Сега двореца се използва за официални визити на гости на държавата и на Кралското семейство и затова ще го разгледате само отвън. Не е отворен за посещения от туристи.Посещаваме/при възможност/съвременната Кралската оперна къща, открита на 12 октомври 2011 г. с постановката на Турандот от Джакомо Пучини. Режисьор на спектакъла е легендарният Франко Дзефирели, а диригент на оркестъра на Арена ди Верона e знаменитият Пласидо Доминго, който има ангажименти за още няколко оперни постановки. Уникалният архитектурен комплекс е разположен на 80 хиляди кв.м, а основната зала е за 1100 души. Половината от цялата площ е заета от великолепни градини. Посетителите могат да видят основното фоайе с елегантното му голямо стълбище, балконите в залата и главната сцена.

  • Вечерта по желание - Круиз по залез слънце с традиционна лодка dhow.

Връщане в хотела.

Нощувка.

 

Ден 3 Мускат - Уади Бани Халид - Уахиба

Закуска.

Свободно време или допълнителна екскурзия.

  • Целодневен тур до Уади Бани Халид и пустинята Уахиба - 9 часа преход,около 450 км, с джипове 4х4

Отпъуване за безкрайната червена пустиня Уахиба и очарователния Уади Бани Халид с джипове. Wadi означава долина на арабски. Уади Бани Халид е едно от най-известните места в Оман, което привлича местни и чуждестранни посетители през цялата година. Представлява естествен и зашеметяващ пустинен оазис, с прозрачни зелени басейни с естествена изворна вода сред скали и финикови палми, в пълен контраст с пясъците на Уахиба.Насладете се на разходка в Уади или възможност за плуване./ Желателно е да носите широки дрехи и такива за плуване. Не се допуска оскъдно облекло, поради това, че мястото е силно посещавано и от местни жители/ Отпътуване за пустинята Уахиба, оранжево цветно море от пясъци, простиращо се около 200 км по индийското океанско крайбрежие с дюни, вариращи от 50-100 метра височина. Уахиба е домакин на различни видове флора и фауна. Бедуинските племена намират техния поминък в това кътче на пустинята.Посещение на бедуинска къща,за да научим повече за традициите на бедуините в тази част на Оман.Следва сафари в пустинята.Нашите опитни шофьори ще карат плавно джиповете през тези вълнообразни дюни. Наблюдаваме грандиозния залез от горната част на пясъчните дюни.

  • Морско приключение из Оманския залив с наблюдение на делфини и шнорхелинг - 4 часа

Връщане в хотела.

Нощувка

 

Ден 4 Мускат - Уади Шаб

Закуска.

Свободен ден или допълнителна екскурзия по желание

  • Долината Уади Шаб, целодневна екскурзия, преход - 7,30ч, около 350 км. Турът е подходящ за хора, които са физически здрави и могат да плуват.

Пътуване по крайбрежен маршрут от Мускат към долината Уади Шаб - една от най-известните природни забележителности на Оман. Посещението на Уади Шаб е изключително преживяване – феноменални скални образувания, тесен каньон, изобилстващ от кристално чисти и топли водни басейни и скрит водопад. Прекосяването на най-големия басейн е кратка разходка с лодка. След това започва пешеходен преход / около 5 км/, минавайки басейни с различни размери, следвайки кривите на дефилето, а то води през бананови градини и фурми с палми (подходящ е за хора в добро физическо състояние, необходими са удобни обувки, тъй като има хлъзгави камъни – продължава около 45 мин). Фотопауза при плажа Бама - бял пясъчен плаж.Възможност за плуване при Sink Hole.

  • Змийския каньон и Уади Бани Ауф, целодневен тур 4x4.

Маршрута, който следваме, ни отвежда през скалисти долини и каньони и величествени скални образувания.Ще се любуваме на природата и еволюцията на скалите. Ше минем през впечатляващото Змийско ждрело,наричано още Змийския каньон,през няколко селца,сред които най-красивото традиционно оманско село Билад Сайт-заобиколено от планини от всички посоки, в източната планина Ал Хаджар. Селото е сгушено в планината с малки къщи, разположени върху скалисти склонове и големите участъци от терасовидни ферми, които го заобикалят, добавяйки към него чара на стария свят.

Обяд /пикник/.

Следващите ни спирки са селцето Al Abyadh,с интересни стари скални къщи и Wadi Al Abyadh, плитчини, пълни с извори, обградени от златни пясъчни коси от единия край и масивните планински вериги от другия.
На връщане ще спрем в селището Nakhl , с горещи извори Al Thowarah. Тази топла вода, пълна с минерали, е като оазис Тук отново ще видите напоителната система Falaj.Време за къпане.

Връщане в хотела.

Нощувка.

 

Ден 5 Мускат - Низва

Закуска.

Продължаваме към Низва - културната столица на Оман. Следва програма в града, с посещение на Новият пазар-комплекс, проектиран с използването на оманската крепостна архитектура и елегантни ислямски арки. Климатизираните зали на този пазар са пълни със свежи плодове и зеленчуци, билки и подправки, огромни стекове фурми, и прясно уловена риба. Това е все още най-доброто място за закупуване на традиционно сребро „ Ханджари “ Всеки петък тук все още се провежда пазара на добитък. Това е място, където можете да се потопите в някои от най- оригиналните стари традиции в Оман.

Посещение крепост Низва с нейната огромна кръгла кула, построена през 17-и век от Имам Султан Бин Сейф Ал Да Аруба,за да се защитава пътя към вътрешността. Крепостта се простира на цялата територия, с град, израснал около сградата. и е най-впечатляващата кула в Оман.Превъзходната панорамна гледка от върха дава на посетителите наслада за окото и поглед към цяла Низва.Отпътуване обратно за Мускат.Спирка в района на Birkat Al Mauz „Банановия басейн“ и плантациите от финикови палми,където ще видим напоителната система от типа фалаж. В превод от арабски означава "разделяне на части", която ефективно разпределя водата между всички жители. През 2006 г. пет от напоителните системи на Оман са добавени към списъка на обектите на световното наследство на ЮНЕСКО.

Връщане в хотела.

Нощувка

 

Ден 6 полет Мускат - София

Закуска.

В 12,00 ч. освобождаване на хотела.

Трансфер в 13,30 ч към летището за полет Мускат-София в 17,00 ч.

 

Ден 7 София

Присгигане рано сутринта (03,30 ч.) в София.

 

 

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

Превозвач: Bulgaria Air

София – Мускат / 09:30 - 15:00

Мускат – София / 17:00 - 03:30 /+1 ден/

 

Трансфер летище – хотел – летище:

Продължителност: около 1 ч. в посока с 3/4* автобус.

 

 Хотели по програма :

 

Golden Tulip Muscat 4*

Местоположение

Golden Tulip Muscat се намира в центъра на Маскат в непосредствена близост до посолства, министерства, бизнес район, търговски центрове, опера и плаж. Разположен в Маскат, на 600 метра от Oman Avenues Mall, Golden Tulip Muscat предлага настаняване с открит плувен басейн, безплатен частен паркинг, фитнес център и тераса.

 

Хотелът

Сред удобствата на този хотел са ресторант, рум-сървиз и бизнес център, както и безплатен WiFi в целия имот. Настаняването предлага консиерж услуги, туристическо бюро и обмяна на валута за гостите

 

Стаите

Хотелът предлага 175 просторни стаи за гости, всяка със собствена баня. Удобствата и категориите стаи са предназначени да отговорят на различни предпочитания и нужди на гостите, независимо дали пътуват за почивка или по работа. Всички  стаи разполагат със сателитна телевизия, противопожарни аларми, сейф, машина за чай и кафе, безплатен wifi, безплатна бутилка вода при пристигане, ютия и дъска за гладене, минибар, принадлежности за баня и др. Гостите могат да се насладят на престоя си в различни категории стаи като изглед към града, супериорни стаи и суит стаи в зависимост от бюджета и желаното ниво на лукс или комфорт.

  • Стая с изглед към града :максимален капацитет 3 човека ,28кв.м
  • Стандартна стая :максимален капацитет 3 човека,28кв.м
  • Сюпериона стая:максимален капацитет 3 човека ,35кв.м
  • Апаратмент :максимален капацитет 4  човека,56кв.м

 

Ресторанти и барове

Закуската се предлага всеки ден и включва шведска маса, континентална и пълна английска/ирландска закуска.

Ресторант Palm, с целодневно хранене, предлага обилни международни ястия, допълнени от разнообразна селекция от напитки.

Работно време

  • 06:30 - 10:00часа
  • 12:00 - 15:00 часа
  • 19:00 - 23:00 часа

Закуска на шведска маса

Детско меню

Специално алергично меню

Специално вегетарианско меню

 

Допълнителни услуги

 На разположение на гостите има  билярдна маса и се предлагат велосипеди и коли под наем. Персоналът на денонощната рецепция говори арабски, бенгалски, немски и английски и винагие готов да помогне.

 

Таблици с цени
STANDARD ROOM - Цените са в ЛЕВА на база BB

Дата
25.11.2024
02.12.2024
08.03.2025
15.03.2025
Човек в двойна стая
Единична стая
Двама възрастни в двойна стая
Един възрастен с дете 0-1.99
Един възрастен с дете 2-11.99
2032 2336 4064 2776 4064
2032 2336 4064 2776 4064
1437 1716 2874 2156 2874
1437 1716 2874 2156 2874

 Intercityhotel Muscat 4*

 

 Местоположение

Хотел Intercityhotel Muscat се намира на 2,8 километра от плажния парк Al Ghubrah, в самото сърце на Мускат, на 3,8 км от търговски център Oman Avenues Mall. Международното летище Мускат е на 16 км от хотела.

 

Хотелът

Този комфортен 4-звезден хотел е идеално разположен на 4,4 км от Muscat Heights View. Природонаучният музей е само на 7 минути пеша от хотела, а голф клуб Gala Wentworth е на 15 минути с кола. Музеят на илюзиите е на 15 минути с кола от хотела.

Wi-Fi е наличен в цялата територия на хотела.

Intercityhotel включва ресторант, който е предлага континентална закуска.

 

Стаите

  • Deluxe Double Room Sea View – 24 м²   - разполагат с 1 двойно легло king size. Тази двойна стая разполага с безплатни тоалетни принадлежности и самостоятелна баня с душ и сешоар. Разполага с климатик, телевизор със сателитни канали, звукоизолирани стени, гардероб, сейф, както и морска гледка.
  • Superior Suite - 29 м²  - разполага с 1 двойно легло king size. Климатизираният суит разполага с 1 спалня и 1 баня с душ и биде. Суитът предлага звукоизолирани стени, минибар, машина за чай и кафе, гардероб и телевизор със сателитни канали. Апартаментът разполага с 1 легло. Wi-Fi – безплатно в този тип стаи.
  • Deluxe Suite - 29 м²  - разполага с 1 двойно легло king size. Климатизираният суит разполага с 1 спалня и 1 баня с душ и сешоар. Суитът разполага с телевизор със сателитни канали, звукоизолирани стени, гардероб, сейф, както и тих изглед към улицата. Помещението разполага с 1 легло.

 

Услуги

  • Wi-Fi
  • Безплатен паркинг
  • 24 часова рецепция
  • Открит плувен басейн
  • Достъп до плажа
  • Фитнес център
  • Wi-Fi
  • Сейф
  • Място за багаж
  • Обмяна на валута
  • Фризьор
  • Наемане на кола
  • Пералня
  • Химическо чистене
  • Ресторант
  • Детски бюфет
  • Слънчева тераса
  • ТВ зала
  • Спа и уелнес център - Педикюр, Маникюр, Кола маскалицеви, Масаж на цяло тяло
  • Стаи за гости с увреждания
  • Достъп за инвалидни колички
  • Не се допускат домашни любимци

 

Таблици с цени
STANDARD ROOM - Цените са в ЛЕВА на база BB

Дата
25.11.2024
02.12.2024
08.03.2025
15.03.2025
Човек в двойна стая
Единична стая
Двама възрастни в двойна стая
Един възрастен с дете 0-1.99
Един възрастен с дете 2-11.99
2084 2925 4168 3365 4705
2084 2925 4168 3365 4705
1485 2141 2969 2581 3300
1485 2141 2969 2581 3300

 

Intercontinental Muscat 5*

Местоположение

Хотелът се намира по средата между централния бизнес район на Мускат и международното летище Seeb, което отстои на 14 км. Подходящ за семейства с деца и групи приятели

 

Стаи

Предлага климатизирани стаи с телевизор, с минибар, удобства за приготвяне на чай и кафе, както и самостоятелна баня със сешоар и тоалетни принадлежности. Някои стои имат отделен кът за сядане и гледка към басейна и планината.

 

Ресторанти

На територията на хотела има 4 ресторанта,3 от които предлагат меню а-ла-карт. В Al Maha е с изглед към басейна и сервира местни ястия, както и интернационална кухня за закуска, обяд и вечеря. Бар Layalina предлага селекция от освежаващи напитки и музика на живо вечер с програма

 

Услуги в хотела

открит басейн, детски басейн, тенис корт и добре оборудвана фитнес зала, сауна и парна баня, тенис корт, билярд, боулинг, WiFi има във всички помещения

 

Таблици с цени
STANDARD ROOM - Цените са в ЛЕВА на база BB

Дата
25.11.2024
02.12.2024
08.03.2025
15.03.2025
Човек в двойна стая
Единична стая
Двама възрастни в двойна стая
Един възрастен с дете 0-1.99
Един възрастен с дете 2-11.99
2621 2999 5241 3439 5241
2621 2999 5241 3439 5241
1816 2141 3631 2581 3631
1816 2141 3631 2581 3631

Цената включва
  • Самолетен билет София - Мускат - София;
  • Летищни такси;
  • Посрещане на летището от представител на фирмата;
  • Трансфер летище – хотел – летище;
  • 5 нощувки със закуски в хотели по програма;
  • Обиколна на Мускат;
  • Обиколка на Низва;
  • Пътуване с климатизиран автобус 3*;
  • Водни такси за описаните в програмата посещения;
  • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
  • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената сума, в случай на забрана за пътуване по медицински причини (доказано с медицински документ);
  • Представител на туроператора с български език
Цената не включва
  • Доплащане за пакет от 5 вечери в Golden Tulip Muscat 4* - 188 лева за възрастен / 188 лева за дете 2-11,99 г.;
  • Круиз по залез слънце с традиционна лодка dhow - 140 лева за възрастен / 100 лева за дете 2-11.99 г.;
  • Целодневна екскурзия с преход до Долината Вади Шаб - 160 лева за възрастен;
  • Морско приключение из Оманския залив с наблюдение на делфини и шнорхелинг - 150 лева за възрастен;
  • Целодневен 4х4 тур до Змийския каньон и Wadi Bani Awf с включен обяд - 200 лева за възрастен;
  • Целодневен тур до Вади Бани Халид и пустинята Уахиба - 200 лева за възрастен;
  • Напитки по време на храненията;
  • Такса обслужване - бакшиши за шофьорите и местните екскурзоводи около 40 щатски долара, заплаща се на място.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  • Изисква се паспорт валиден поне 6 месеца след датата на завръщане. В него НЕ трябва да има израелски печати.
  • Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление.
  • Валутен курс за Оман: 1 евро = 0.416 OMR (омански риала).
  • Оман е мюсюлманска държава и е много важно туристите да спазват и зачитат местните обичаи и традиции. Жените трябва да се обличат скромно извън хотела, т.е. с дълги поли или рокли под коляното, с покрити рамене; мъжете трябва да носят дълги панталони и ризи с ръкави. Стегнати дрехи по тялото може да се носят само на територията на хотела и неговия ресторант, за да не се обиждат местните хора, въпреки че много западни туристи не спазват това. На публично място не се носят къси панталони и бански (освен на плажа). Жените трябва да покрият главата си с шал, когато посещават джамии.
  • Събирането на миди, морски охлюви, корали, морски раци и костенурски яйца е строго забранено. Не пийте вода от чешмата, избягвайте и млечни продукти, които в повечето случаи са прозиведени от сурово мляко. Яжте само добре сготвено месо и риба. Зеленчуците трябва да са варени/сготвени, а плодовете – обелени.
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
  • Нужно е ползването на електрически адаптор тип британски стандарт с 3 изхода.
  • Плуването в т. н. Вади е позволено само с къси панталони и тениски, бански не са позволени.
  • Условия за резервация:
  • Депозит в размер на 30 % процента платен кдо 24 часа след резервиране;
  • Доплащане 30 дни преди тръгване;
  • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.
  • Анулации:
  • До 24 часа след резервация - без такса за анулация.
  • До 30 дни преди тръгване - 50 лв. такса анулация.
  • До 31 дни преди тръгване - 30% от стойността, като такса анулация.
  • Под 30 дни - 100% като такса анулация.
  • ВАЖНО:
  • Минимален брой туристи: 150 човека;
  • Срок за уведомяване при ненабран минимум – 21 дни;
  • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
  • Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност – задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на прибиране в България и празни страници в паспорта.
  • За лица под 18 годишна възраст е нужна нотариално заверена декларация, даваща право на детето да излиза извън страната с разрешение на родителите;
  • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
  • Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата;

Подобни Оферти


Валидна: ДО 01.05.2024

Магията на Тайланд - Банкок и екзотичния о-в Пукет

Екскурзия в ТАЙЛАНД - ПУКЕТ И БАНКОК, Перлите на Индокитай, с водач от България

7 нощувки/ 9 дни

Дати от 10.04.2024 до 18.04.2024

Валидна: ДО 21.11.2024

Екскурзия до остров Бали

Екзотична екскурзия до остров Бали 

 Дати 18-27.10.2024

Валидна: ДО 01.03.2025

Почивка на остров Пукет 2024-2025 Тайланд

Екзотична Почивка 

11 дни / 8 нощувки

Дати от 03.12.2024 до 08.02.2025

Валидна: ДО 01.12.2024

Екзотична Почивка на о-в Краби

Екзотична Почивка на о-в Краби 

15 дни / 12 нощувки

Дати от 07.12.2023 до 21.12.2023

Валидна: ДО 23.12.2024

Предколедни базари в Будапеща и Братислава

Предколедна Будапеща и Братислава 

4 дни / 3 нощувки

30.11.2024- 14.12.2024г.

Валидна: ДО 01.04.2024

Екзотична почивка в Шри Ланка

Екзотична почивка в Шри Ланка

 13 дни / 11 нощувки

Дати от 28.11.2024 до 01.03.2024