Нова Година 2024 в Индонезия

Екзотична Нова Година в Индонезия 

10 дни/ 7 нощувки

Дати: 27.12.2023-05.01.2024

 
Нова Година 2024 в Индонезия с Островите Бали и Ява. Без Сертификат за Ваксина!
 

"Раят на земята” - както е наричан остров Бали, е мястото, където героинята на Джулия Робъртс от "Eat. Pray. Love." (" Яж, моли се, обичай" ) постигна духовното просветление – „Ако не си гладен – не яж, ако не вярваш - не се моли, но винаги обичай!”. Постигна и Любовта.

Бали е една широка и непринудена усмивка, и много любов, забъркани в съвършен микс с петзвездните хотели, супер тесните улички и безбройните магазинчета и автентични пазари. И комплексите с инфинити басейни хармонират в пълно съзвучие с дивните тропически градини, с палмите и франджипаните и целия хаос от атакуващи моторчета и колела. На Бали всеки кара нещо, натоварено отгоре с нещо и още нещо отгоре, а движението е обратно  ...  Но усещането за хаос съвсем естествено и всепоглъщащо се трансформира в омиротворяване, което връща към корените на изначалието. Затова и Балинезийската Нова година не се отбелязва шумно и с фанфари, а се мълчи 24 часа и се почита Тоталната Тишина.

Бали е Омиротворяване. И какво по-добро начало на 2024г! 

 

Предимства по програмата :
  • Малка група с водач от България! 
  • Удобен полет от София през Истанбул с АК „Turkish Airlines”
  • Богат избор на хотелско настаняване на о. Бали 
  • Възможност за посещение на остров Ява и храмовия комплекс Боробудур! 

 

Програма: 

 

1-ви ден 27.12.2023: София– Истанбул

Среща на летище София, Терминал 2 / пред гишетата на турски авиолинии / в 19:00 ч. с водача на групата  за полет София-Истанбул с редовен полет TK 1030 на Turkish Airlines в 21:30 ч. Кацане на летището в Истанбул в 23:55 ч.

 

2-ри ден 28.12.2023: Истанбул- Бали                                                                        

Кратък престой и полет за Денпасар с редовен полет TK66 на Turkish Airlines в 01:50 ч. Пристигане в 19:15 часа местно време. Посрещане от фирмата партньор, трансфер и настаняване в избрания от хотел. Свободно време. Нощувка.

 

3-ти ден 29.12.2023: о-в Бали

Закуска. Свободно време за самостоятелна почивка. Нощувка

4-ти ден 30.12.2023: о-в Бали- Обзорна обиколка на острова(включена в пакетната цена)

Закуска.

В 10:00 ч. - начало на обзорна туристическа обиколка на о-в Бали. Предстои ни да се запознаем с местните изкуства и впечатляващите гледки на активния вулкан Батур. Село Батур е известно с храмовия комплекс, посветен на богинята на водата – „Пура Улун Дану Батур“, който е вторият по важност за жителите на острова след „Пура Бесаких“. Още от самото си създаване през 11 в. храмът и селото се намирали под калдерата, в подножието на вулкана. При разрушително изригване на Батур през 1917 г. били опустошени 65 хиляди къщи и 2500 храма в района. Единствено храмът „Пура Улун Дану Батур“ бил непокътнат. Местните жители приели това за поличба и отново построили селото на същото място. Няколко години по-късно обаче при ново изригване лавата заляла целия комплекс, само пагодата на водната богиня била пощадена от огнената стихия. Селяните преместили светинята на най-високия и отдалечен край на калдерата и изградили днешния храм и ново село.

Обяд в местен ресторант. Следобед отпътуване към Тампаксиринг – в близост до градчето се намира храмът „Пура Тирта Емпул” – един от най-значимите храмове на острова, известен с изворната си вода, която според вярванията на хиндуистите очиства тялото и душата. Храмът е основан около голям подземен водоизточник през 962 г. В двора му има два големи басейна със светена вода, където се извършват ритуали по пречистване и опрощаване на грехове. Територията на храмовия комплекс е много красива – наоколо расте пищна зеленина, сред която са изградени 20 богато украсени павилиона, посветени на различни богове. Връщане в хотела. Нощувка

 

5-ти ден 31.12.2023:  Бали – о-в Нуса Пенида

Закуска. 09.00 ч целодневна екскурзия до о. Нуса Пенида често се нарича остров "син рай" (не е включено в пакетната цена, срещу допълнително заплащане от 175 евро за възрастен и 110 евро за деца до 11г.). 

Нека заедно изследваме този тропически рай който всяка година привлича хиляди туристи с многобройните си плажове и девствени коралови рифове с богата тропическа фауна. Тук, освен десетки видове корали и тропически риби, ще видим и други животни, включително морски костенурки. Един от заливите на острова, Crystal Bay е истинско бижу за водолазите. До обяд ще можем да се насладим на прекрасните лагуни, да поплуваме със шнорхел или да се повозим на воден банан. На обяд ще се отправим с джипове по вълнуващ маршрут: през хълмовете Каю Пандак, ще видим красиви плантации и след няколко обиколки на последния състезателен участък за добавяне на адреналин ще се отправим към село Бенгкел, което е известно с красивите оризови тераси. Именно по тях ще имаме кратък трекинг, където ще се насладим на гледката към красивата долина с оризови тераси. След кратка спирка ще продължим през местните села до водопада, който е скрит от главните пътища. Свободно време за плуване в освежаващия водопад или просто да си направим отлични снимки (казват, че ако плувате във водопада в деня на пълнолунието, всички най-съкровени желания ще се сбъднат!) Завръщане в хотела следобяд. Подготовка за новогодишната нощ! Празнична новогодишна вечеря !

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА

 

6-ти ден 01.12.2023:  Бали – Храмовия комплекс Танах Лот 

Закуска. Възможност за следобедна полудневна екскурзия до храмовия комплекс Танах Лот (Tanah Lot) (не е включено в пакетната цена, срещу допълнително заплащане от 80 евро за възрастен и 60 евро за деца до 11г.) – един от най-известните храмове в Бали. 

 

Разположен е върху скална формация на около 20 км от Денпасар. В превод от балинезийски Tanah Lot означава „Земя сред морето”, образувана от океанските вълни в продължение на хилядолетия. Според легендата храмът е построен през 15 век от пътуващ монах от Ява, който видял красивата скала-остров и се заселил на нея. След построяването си, храмът се превърнал във важна част от митологията и историята на Бали. Екскурзията ни ще продължи с посещение на Pura Luhur Batukaru – забележителен храмов комлекс, разположени сред буйна тропическа растителност. С този тур ще посетим и балинезийското селце Jatiluwih, известно с красивите оризови тераси, както и храм Pura Taman Ayun, отличаващ се със своите величествени порти и извисяващи се към небето кули, посветени на боговете. 

Връщане в хотела . Нощувка

 

7-ми ден 02.01.2024: Бали – Убуд – Батубулан  

Закуска в хотела. Свободно време за почивка или опции за допълнителни екскурзии:

1. Целодневна екскурзия до културното сърце на Бали - Убуд и планинското селище Бедугул с невероятна гледка към езерото Братан и красивия храм Улун Дану (не е включено в пакетната цена, срещу допълнително заплащане от  95 евро за възрастен и 70 евро за деца до 11г.).

След закуска ще се отправим към село Батубулан, за да присъстваме на танцово представление Barong и Keris. Ще посетим художествените и занаятчийските селища - Целук, известен с изделията си от сребро и злато, Батуан и неговите художниците, Мас и ръчно изработените дърворезби и разбира се Убуд, градът на изкуството, музиката и танците. След това ще продължим към Маймунската гора (Monkey Forest Ubud) – парк, в който маймуните се разхождат спокойно сред хората и може да ги нахраните, но внимавайте, те са много опитни крадци! От там ще се отправим към Кралския дворец в Убуд, който е и дом на традиционния пазар на изкуствата. На обяд ще имаме възможност да опитаме балийската кухня в местен ресторант, а след това ще продължим до Слонова пещера (Goa Gajah) - индуистки медитационен център, датиращ от 11-ти век. Обиколката ни ще продължи с храма на свещената вода - Тирта Емпул. Повече от хиляда години балийските поклонници са привлечени от храма, за чието свещено изворче се казва, че е създадено от самия бог Индра и има лечебни свойства. Традицията на ритуалното къпане продължава почти непроменена и днес. Всеки, който желае, може да се потопи в балийския извор и да мине през всичките 15 чучура.  Завръщане в хотела. Нощувка.

 

2. Целодневно сафари в новооткритият парк на Бали. "(не е включено в пакетната цена, срещу допълнително заплащане от 165 евро за възрастен и 110 евро за деца до 11г. при 4 човека в джип).

Този парк ще ви даде възможност за едно уникално пътуване и възможност да бъдете сред повече от 50 вида животни. Няма клетки и всички животни се разхождат в огромни заграждения с естественото си местообитание. За лъвовете-просторни тревни площи, езера и сенчести пещери, за маймуните са дървета с Лиани, за хипопотами – блато, а за Козирози – планински склонове. Сафари буса ще ви преведе през неравната джунгла, през различни региони на нашата планета : Индонезия, Африка, Индия, долината на Амазонка, а рейнджърът, който ви придружава, ще ви разкаже много интересни факти от живота на жителите на парка. Разходката из парка с джип е уникално и интерактивно приключение за цялото семейство! Седейки в джип, можете да видите на една ръка разстояние тигри, лъвове, хипопотами, маймуни, носорози, щрауси и други животни, които се разхождат спокойно в загражденията на парка в естествената си среда. Насладата за деца и възрастни е гарантирана!

 

8‘ми ден 03.01.2024: Бали – остров Ява /Боробудур – Прамбанан/ (не е включено в пакетната цена, срещу допълнително заплащане от 350 евро за възрастен и 250 евро за деца до 11г)

Закуска. Екскурзия до остров Ява. В 07.20 ч. – полет Денпасар – Джогджакарта, Ява. Пристигане в Джогджакарта в 07.50 ч. Пътуване към Боробудур – най-големият будистки храм на земята, едно от забравените чудеса на света, построен през 800 г. Почивка за обяд. След което продължаваме към храма Прамбанан /10 в./ – един от най-красивите и най-високите хиндуистки храмове в света, извисяващ се на цели 47 метра височина. Храмовият комплекс е въплъщение на триумфа на индуизма на остров Ява. Състои се от три основни постройки, разположени в глания двор с лице на изток, които носят божествените имена - Вишну, Брахма и Шива. Следобяд – трансфер до летището и полет Джогджакарта - Денпасар в 15.40 ч. Пристигане в Денпасар в 18.05 ч. Връщане в хотела. Нощувка.

9-ти ден 04.01.2024: Бали - Истанбул 

Закуска. Свободно време за самостоятелна почивка. Освобождаване на стаите в хотела на обяд. В 17,30ч трансфер до летището за полет на Турски Авиолинии в 21:25 ч. 

 

10-ти ден 05.01.2024: Истанбул- София 

Кацане в Истанбул в 05:40 ч. и кратък престой.  Полет Истанбул-София в 08:45 ч.  Пристигане в София на Терминал 2 в 09:05 ч. местно време.

 

Пакетни цени

 

Хотел Merusaka Nusa Dua 5* / Deluxe Pool Access

Период

На човек в

двойна стая

Единична

стая

Дете 2-12 г. Доплащания
Закуска и вечеря за All Inclusive
Възр./Дете Възр. Дете.
Цена до 31.07.2023 5098 лв. 6316 лв. 4206 лв. 479 лв 1212 лв 658 лв
Цена от 01.08.2023 5293 лв. 6512 лв. 4402 лв. 479 лв 1212 лв 658 лв

Забележка: Задължително доплащане за празнична Новогодишна вечеря -  очаквайте !

 

Хотел Melia Bali Beach 5* / Premium roomЗабележка:

Период

На човек в

двойна стая

Единична

стая

Трети

Възрастен

Дете

2-10,99 г.

Доплащания
Закуска и вечеря All Inclusive
Възрастен Дете Възр. Дете
Цена до 31.07.2023 4188 лв. 5160 лв. 3901 лв. 3560 лв. 739 лв 397 лв 1150 лв 602 лв
Цена от 01.08.2023 4384 лв. 5356 лв. 4096 лв. 3756 лв. 739 лв 397 лв 1150 лв 602 лв

Забележка:

  1. Задължително доплащане за празнична Новогодишна вечеря -  150 eur – възр. / 75 eur - дете!
  2. Задължително доплащане за празнична Новогодишна вечеря за туристи заплатили пакет All Inclusive -  75 eur – възр. / 40 eur - дете!

 


Хотел Westin 5* Nusa Dua/ Premium room

Период

На човек в

двойна стая

Единична

стая

Трети

Възрастен

Дете

2-10,99 г.

Доплащания
Закуска и вечеря All Inclusive
Възрастен Дете Възр. Дете.
Цена до 31.07.2023 4366 лв 5516 лв 3818 лв 3601 лв 698 лв 397 лв 1150 лв 602 лв
Цена от 01.08.2023 4384 лв 5712 лв 4013 лв 3797 лв 739 лв 397 лв 1150 лв 602 лв

Забележка:

  1. Задължително доплащане за празнична Новогодишна вечеря -  186 eur – възр. / 95 eur - дете!
  2. Доплащането за новогодишната вечеря не включва напитките които се заплащат на място!

 

Хотел Grand Hyatt 5* Nusa Dua/ Ocean view room

Период

На човек в

двойна стая

Единична

стая

Трети

Възрастен

Дете

2-10,99 г.

Доплащания
Закуска и вечеря All Inclusive
Възрастен Дете Възр. Дете.
Цена до 31.07.2023 4790 лв 6365 лв 3818 лв 3451 лв 630 лв 315 лв 1136 лв 548 лв
Цена от 01.08.2023 4996 лв 6560 лв 4013 лв 3797 лв 630 лв 315 лв 1136 лв 548 лв

Забележка: Доплащане за празнична Новогодишна вечеря -  очаквайте !

 

Хотел Laguna Resort 5* Nusa Dua/ Deluxe room Lagoon View

Период

На човек в

двойна стая

Единична

стая

Трети

Възрастен

Доплащания
Закуска и вечеря Пълен пансион
Цена до 31.07.2023 5270 лв. 6776 лв. 5132 лв. 493 лв 863 лв
Цена от 01.08.2023 5465 лв. 6971 лв. 5328 лв. 493 лв 863 лв

Забележка:

  1. Задължително доплащане за празнична Новогодишна вечеря -  195 eur – възр. / 65 eur - дете!

 

Цената включва
  • Самолетен билет София-Истанбул-Денпасар ( Бали) -Истанбул-София с Турски авиолинии, позволен чекиран багаж до 40 кг., разделен в 2 части по 20 кг;
  • Летищни такси;
  • 7 нощувки със закуски в хотел по избор на о. Бали
  • Трансфери летище-хотел-летище на о. Бали;
  • Обзорна обиколка на о. Бали;
  • Входни такси за посещаваните обекти по включените турове в програмата;
  • Екскурзоводско обслужване от сертифицирани екскурзоводи на място, с превод на български;
  • Медицинска застраховка с асистанс покритие 10 000 евро в ЗАД Армеец;
  • Водач от агенцията по време на цялото пътуване при минимум 15 пътуващи.
Цената не включва
  • Виза при пристигане на о. Бали ~ 50 USD
  • Разходи от личен характер;
  • Доплащане за Новогодишна вечеря
  • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;
  • Допълнителните турове / заявяват се с основния пакет /
  • остров Ява /Боробудур – Прамбанан - 350 евро за възрастен и 250 евро за деца до 11г. Цената включва самолетни билети, обяд, местен гид и входни такси
  • Убуд и планинското селище Бедугул - 95 евро за възрастен и 70 евро за деца до 11г. Цената включва транспорт, местен гид и входни такси
  • Целодневно сафари - 165 евро за възрастен и 110 евро за деца до 11г. Цената включва транспорт, обяд, входна такса за парка
  • Полудневен тур до Храмовия комплекс Танах Лот - 80 евро за възрастен и 60 евро за деца до 11г. Цената включва транспорт, местен гид и входни такси
  • о-в Нуса Пенида - 175 евро за възрастен и 110 евро за деца до 11г. Цената включва транспорт, обяд, местен гид и входни такси
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  • УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
  • При записване се внася депозит от 1500 лева
  • Пълно плащане се прави до 45 дни преди тръгване.
  • Офертата важи при минимум 15 туристи.
  • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
  • Полетно разписание с АК Turkish Airlines
  • ТК1030 27.12 СОФИЯ 21:30 ИСТАНБУЛ 23:55
  • ТК066 28.12 ИСТАНБУЛ 01:50 ДЕНПАСАР 19:15
  • ТК067 04.01 ДЕНПАСАР 21:25 ИСТАНБУЛ 05:40 (+1 day)
  • TK1027 05.01 ИСТАНБУЛ 08:45 СОФИЯ 09:05
  • НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
  • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
  • Сертификат за ваксинация / хартиен или дигитален носител /
  • За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
  • ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:
  • Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 дни преди заминаването
  • Изисква се поставяне на виза на място за Бали / ~ 50 USD /
  • Считано от 13.06.2023 отпада задължителната ваксинация за Ковид !
  • Използван транспорт: Самолет и автобус
  • ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
  • Пакетните цени са групови и са валидни при минимум 15 пътуващи.
  • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв. При увеличение или намаление на курса в рамките на 5%, агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
  • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
  • Изисква се поставяне на виза на място за Бали / ~ 50 USD /
  • Считано от 13.06.2023 отпадат изискванията за представяне на Сертификат за ваксинация за Ковид 19!
  • ​Вид използван транспорт: Самолет и Автобус
  • Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,959 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.
  • Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със Застрахователно дружество "ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София, ДДС № BG121265113, ЕИК 121265113 и има издаденa на 04.11.2022г. застрахователна полица № 0650000263001, валидна за периода от 00:00 час на 04.11.2022г. до 23:59 часа на 03.11.2023г. ( вижте тук).
  • Туроператорът издава застраховки "Отмяна на пътуване" на Застрахователно дружество " ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София, чиито общи условия може да видите тук. Цената е според периода на застраховане, варира около 3-5% от стойността на пътуването.

Подобни Оферти


Валидна: ДО 01.04.2024

Карнавала в Ксанти

Карнавала в Ксанти 

1 нощувка/2 дни 

Дати от 16.03.2024 до 17.03.2024

Валидна: ДО 01.05.2024

Магията на Тайланд - Банкок и екзотичния о-в Пукет

Екскурзия в ТАЙЛАНД - ПУКЕТ И БАНКОК, Перлите на Индокитай, с водач от България

7 нощувки/ 9 дни

Дати от 10.04.2024 до 18.04.2024

Валидна: ДО 01.12.2024

Съкровищата на Португалия, Испания И Мароко -

Екскурзия до  Мароко

10 дни / 9 нощувки

Дати от 01.11.2024 до 10.11.2024

Валидна: ДО 21.11.2024

Екскурзия до остров Бали

Екзотична екскурзия до остров Бали 

 Дати 18-27.10.2024

Валидна: ДО 01.03.2025

Почивка на остров Пукет 2024-2025 Тайланд

Екзотична Почивка 

11 дни / 8 нощувки

Дати от 03.12.2024 до 08.02.2025

Валидна: ДО 01.12.2024

Екзотична Почивка на о-в Краби

Екзотична Почивка на о-в Краби 

15 дни / 12 нощувки

Дати от 07.12.2023 до 21.12.2023