Екскурзия в Китай Шанхай, Хонг Конг и Макао

Екзотична Екскурзия до Шанхай Хонг Конг и Макао

Дати от 29.03.2024 до 06.04.2024

Цени на човек 4949 лв

Време е за Шанхай – наричан „Париж на Изтока“ и „Китайският Чикаго“.
Ще се разходим по булевард Бунг, ще видим Храма на нефритените Буда, градините Ю Юан. Ще разгледаме фабрика за перли, модерният квартал Пудонг. Ще се изкачим на телевизионната кула наричана „Перлата на Шан Хай“. Ще посетим и акробатично шоу.

В Хонг Конг ще изкачим на Виктория Пик, където ни чака прекрасен панорамен изглед към този уникален град. Ще посетим остров Ландао и с лифт ще се изкачим до гигантската статуя на Седящия Буда.

На остров Макао – „Лас Вегас на Китай“, ще разгледаме статуята на Богинята на Милосърдието, кулата на Макао, храма А-ма. Много казина, светлини, забавления, невероятни шоупрограми.

Програма

ДЕН 1: София – Шанхай Среща на летище София и полет за Шанхай.

ДЕН 2: Шанхай Пристигане в Шанхай. Трансфер и настаняване в хотела. Добре дошли в най-многолюдния град на Китай!  Тук живеят 26 милиона човекас - трети по население в света след Токио и Делхи. Наричан е "Париж на Изтока" и "Китайският Чикаго" той е космополитен, авангарден и многолик. Символ на нов Китай и негова финансова столица. Шанхай е удивителен!
Вечерта разходка по крайбрежния булевард Бунд /The Bund/, на левия бряг на река Хуангпу. Това е едно от най-популярните туристически места в сърцето на града, откъдето се открива прекрасна гледка към бизнес района Пудонг. Особено вечер осветените, причудливи и модерни сгради са много красиви.Нощувка.

ДЕН 3: Шанхай Закуска. Целодневна обиколка на Шанхай /включена в пакетната цена/. Ще започнем със Стария град, запазил архитектурата на стар Шанхай. Продължаваме с Храма на нефритения Буда, където удивителни скулптори, изваяни изящно от монолитни късове бял нефрит са навсякъде. Следват градините Ю Юан - най-красивите градини в града с богата архитектура, чието начало е положено още през 16 век.Посещение на фабрика за перли, където ще научим любопитни факти за отглеждането и обработката им. Следобед ще посетим модерния квартал Пудонг. Може да се качим и на телевизионната кула, наричана Перлата на Шанхай. Висока е 468 м., а на 259 м. е изградена наблюдателна площадка със спираща дъха панорамна гледка към града. Ще се разходим по емблематичния търговски булевард Нанджинг Роуд /Nanjing Road/, сравняван често с Шан-з-Елизе и Пето авеню. Свързва Площада на народа с познатия ни вече крайбрежен булевард Бунд. По желание /срещу допълнително заплащане/, разходка с корабче по река Хуанпу.Нощувка.

ДЕН 4: Шанхай Закуска. Разглеждане на Нибао /Qibao/ - старинно и очарователно градче в покрайнините на Шанхай, през който минават два живописни канала.Следобед завръщане в Шанхай. Свободно време за пазаруване и разходка. Може да посетим някой от музеите, като забележителен е Музеят на Шанхай /с безплатен вход/. Показва богатата история и култура на града и страната. Вечерта, по желание /срещу допълнително заплащате/, може да посетим Акробатично шоу . Истинска наслада с едни от най-добрите акробати в света, прославящи китайската школа.Нощувка.

ДЕН 5: Шанхай – Хонг Конг Закуска. Напускане на хотела и трансфер до летището. Полет до Хонг Конг. Трансфер до хотела, настаняване.
Спиращият дъха Хонг Конг е наш! Пак сме в Китай, но градът е със свой облик... и няма нищо подобно на света!  През 1997 г. Великобритания връща областта на Китай, и днес това е "Регион със специална регулация", отделна администрация и икономическа автономия. Разположен почти на Тропика на Козирога, в града се преплитат източната екзотика и западната култура, ориенталски колорит и футуристична архитектура, модерност и традиция.Започваме обиколката с на града /включено в пакетната цена/ от най-високата точка на остров Хонг Конг – Виктория Пик, откъдето сe открива великолепна панорама към залива Виктория. Вечер светлините на Хонг Конг превръщат гледката в чудна феерия. Привечер, по желание /срещу допълнително заплащане/ - разходка с корабче по залез.Преживяването е незабравимо! Нощувка.

ДЕН 6: Хонг Конг Закуска. Сутринта ще посетим остров Ландао. Островът, с площ 147 км2, е една от задължителните забележителности на Хонг Конг. С лифт ще се изкачим до най-голямата атракция, гигантската статуя на Седящия Буда /34 м./, символ на този проспериращ град. Следобед се връщаме в Хонг Конг. Свободно време за разходка из града. Шарени улици, паркове, живописни пазари. Нощувка.

ДЕН 7: Макао Закуска. Целодневна екскурзия до остров Макао /включено в пакетната цена/. Макао е втората област със специален статут на Китай. До 1999 г. е последната португалска колония в Азия. Намира се на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури, а отличната кухня и колониалната атмосфера на португалското пристанище го правят уникален. Със своите 33 казина често е наричан "Лас Вегас на Китай". Туристическа разходка из историческата част, в която се намира най-старата европейска сграда на територията на Китай, руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието - символ на града, Кулата Макао - 11-та по височина в света, храма А-ма /UNESCO/ - изящен параклис от 1488 г., посветен на богинята на мореплавателите и рибарите и площад Серадо, заобиколен с исторически сгради. Ще влезем и в казино, разбира се. "Венецианецът" е нашето място.Ферибот до Хонг Конг. Нощувка.

ДЕН 8: Хонг Конг - София Закуска. Свободно време за разходка и шопинг. Tрансфер до летището и полет за София.

ДЕН 9: София Пристигане на летище София.

 

ДАТИ И ЦЕНИ:

 

Дата Цена на възрастен в двойна стая Цена на възрастен в единична стая
29.03.2024 – 06.04.2024 2 525 евро 3 025 евро

 

ХОТЕЛИ:

Шанхай - 3 нощувки със закуски в хотел 4*

Хонг Конг - 3 нощувки със закуски в хотел 4*

 

Цената включва
  • Самолетени билети София – Шанхай и Хонг Конг – София
  • Вътрешни полети: Шанхай – Хонг Конг
  • Туристическо корабче Хонг Конг - Макао - Хонг Конг
  • Летищни такси
  • Всички трансфери по програмата
  • 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Шанхай
  • 3 нощувки със закуски в хотел 4* Хонг Конг
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
  • Водач на български език
Цената не включва
  • Допълнителни екскурзии /по желание/
  • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
  • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи
  • Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
  • Входни такси за музеи и атракциони
  • Неупоменати в програмата услуги
  • Застраховка "Отмяна на пътуване"
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  • При наличие на промяна на летищните такси цената ще бъде актуализирана
  • Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания
  • Храната от уличните търговци е изключително вкусна и разнообразна. Разбира се, когато решите да опитате, купувайте от чисти и спретнати места. Това е прясна храна
  • Цената на хотелите е на база човек в двойна стая. Самостоятелно настаняване в стая се доплаща
  • Категоризацията на хотелите /понякога/ се различава от тази в Европа
  • Добре е да се носят леки, удобни и светли дрехи и обувки
  • Препоръчително е да имате слънцезащитни кремове и репеленти против насекоми
  • Разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай – 30 евро на човек
  • Акробатично шоу в Шанхай - 30 евро на човек
  • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават вал
  • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Подобни Оферти


Валидна: ДО 01.05.2024

Магията на Тайланд - Банкок и екзотичния о-в Пукет

Екскурзия в ТАЙЛАНД - ПУКЕТ И БАНКОК, Перлите на Индокитай, с водач от България

7 нощувки/ 9 дни

Дати от 10.04.2024 до 18.04.2024

Валидна: ДО 01.10.2024

Лефкада - изумруденият остров

Почивка на остров Лефкада 

5 нощувки/ 6 дни 

Дати от  09.06.2024, от 08.09.2024, от 15.09.2024

Валидна: ДО 01.11.2024

Венеция и Милано

Екскурзия до Класическа Италия

3 нощувки/ 5 дни 

Дати от 03.04.2024 до 23.10.2024

Валидна: ДО 21.11.2024

Екскурзия до остров Бали

Екзотична екскурзия до остров Бали 

 Дати 18-27.10.2024

Валидна: ДО 01.03.2025

Почивка на остров Пукет 2024-2025 Тайланд

Екзотична Почивка 

11 дни / 8 нощувки

Дати от 03.12.2024 до 08.02.2025

Валидна: ДО 01.12.2024

Екзотична Почивка на о-в Краби

Екзотична Почивка на о-в Краби 

15 дни / 12 нощувки

Дати от 07.12.2023 до 21.12.2023