Коста Рика и Панама

Екскурзия до Коста Рика и Панама 

 14 дни / 12 нощувки

Дати от 07.11.2023 и от 03.12.2023

Програма

 

Ден 1 София - Истанбул-Панама сити

Излитане от София с полет на Turkish airlines в 09,55ч.през Иктанбул за Панама сити.Пристигане в 20,15ч. на летище Токумен.Посрещане от фирмата партньор.Добре дошли в Панама - свързващата точка между Централна и Южна Америка.Трансфер и настаняване в хотел.Нощувка в Tryp Panama Cemtro или подобен.

 

Ден 2 Панама сити тур , около 6 часа

Закуска.Обиколката ни на Панама Сити започва с посещение на най-известната забележителност - Панамския канал, шлюза Мирафлорес и терасите за наблюдение към Центъра за посетители.Панамският канал свързва Атлантическия и Тихия океан, дълъг 80 км. От официалното му откриване на 15 август 1914 г. през трите му шлюза са преминали над 942 000 плавателни съда. Чифтове електрически локомотиви (от 4 до 8) и силата на водното налягане издигат корабите на 26 метра над морското равнище, за да преминат през канала до езерото Гатун, което разделя двата океана и е нещо като "чакалня" за плавателните съдове.Около 197 милиона литра прясна вода се използват при всяко тяхно преминаване през шлюзовете като двигателна сила. А «портите» са три - Гатун, Мирафлорес и Мигел. 10 държави "държат" каргото, преминаващо през Панамския канал - САЩ, Китай, Япония, Чили, Южна Корея, Еквадор, Перу, Мексико, Колумбия, Канада. Ще гледаме как огромните кораби преминават край нас по сложната шлюзова система и ще научим историята на Канала и на най-стария шлюз,четири посетителски зали разказват за това как функционира това инжинерно чудо.Време за незабравима фотопауза.Продължаваме към провлака Амадор който свързва три острова в Тихия океан и представлява реновирано място за отдих на местните жители и гостите на града, с великолепна панорама към Канала и Панама Сити.Обяд в панамски ресторант.Продължаваме обиколката с пешеходна разходка в колониалното сърце на Панама сити – тесни калдъръмени улички и красивите европейски сгради ще ни посрещнат, точно както са ги оставили заселниците преди 300 години. Днес Колониалният център на Панама е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.. Връщане в хотела. Свободно време.Нощувка в Tryp Panama Cemtro или подобен

 

Ден 3 Панама сити - разходка из езерото Гатун-селището Ембера

След закуска ни очаква едно вълнуващо пътуване из езерото Гатун - най - голямото изкуствено езеро в Панама, разположено в Панамския канал,създадено между 1907 и 1913 г. поради изграждането на язовир Гатун, на река Шагрес.Има площ от 435 км2,,а неговите води се населяват от представители на истинската дива природа - девствени острови, тропическа гора и увиснали като гроздове по клоните диви маймуни и капуцини. Ще навлезем във вътрешността на Панамския провлак и ще видим земите, населявани и до днес от племето Ембера. Отправяме се на север от Панама Сити, откъдето се прехвърляме на дървени канута и продължаваме до селището на Ембера. Тук ще ни посрещнат топло в своите автентични къщи, ще пробваме тяхната кухня за обяд-риба и живовляк и ще се запознаем с историята на племето, неговите традиции, красивите им дрехи, танци, увлекателни легенди и красиви татуировки. Най-впечатляващи са изделията от мъниста и украшения, излезли изпод сръчни пръсти на жените от племето. Ще ни разведат наоколо и ще ни покажат някои от растенията, които използват за храна и лекарства.Пазарувайки от ръчно приготвените им продукти ще спомогнем за събирането на учебните такси на децата им.Връщане в хотела.Нощувка в хотел Tryp Panama Cemtro или подобен

 

Ден 4 Панама сити – КОСТА РИКА -Сан Хосе

Закуска. Трансфер до летище и полет за Сан Хосе Кацане в Коста Рика- Рая на Земята! Посрещане и трансфер до хотела.Настаняване в Radisson San Jose или подобен.Свободно време.Нощувка.

 

Ден 5 Сан Хосе - Националния парк Тортугеро

Закуска.Ранен трансфер до карибското крайбрежие и пристанище Ла Павона.По обяд отплаваме за Национален Парк Тортугеро – район, изобилстващ от невероятни реки, езера и буйни джунгли, приютили в себе си мангрови гори, екзотични растения и животни. След по-малко от 2 часа достигаме до едно скрито съкровище, създадено от човека и скътано от шума на града и динамичния живот. Една крачка по-близо до природата, ние стъпваме на тясната ивица земя между главната лагуна на Тортугеро и Карибско море. Пристигане в хотел Pachira lodge 3* или подобен Следва обяд,настаняване и кратка пауза за отдих.
Следобяд разходка с лодка в близкото селце с едноименното име на парка.Заедно с местния ни гид ще се разходим в селището, известно със своя екотуризъм, запленяващо с цветове, бит и култура, съхранени и днес. Ще разберем защо жителите му са променили отношението си към зелените костенурките и как се грижат за опазването на природата в най-чист вид, както и защо зелените костенурките идват да гнездят тук всяка година по 22 км-ия плаж на защитеното крайбрежие.По време на тура ще усетим спокойния живот в карибската част на Коста Рика. Връщане обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 6 Сан Хосе - Националния парк Тортугеро

След закуска се отправяме към сърцето на джунглата - Национален парк Тортугеро,най-важният район в Карибския Среден Запад. Екскурзията по речните ръкави на парка е едно от най-значимите и впечатляващи преживявания от Национален парк Тортугеро с 21 000 хектара запазена тропическа растителност Ще онемеем пред буйното биоразнообразие на тази екосистема, която е най-сложната и динамична в Екваториална Америка. Водени от нашия местен гид и опитен лодкар, ще оценим невероятното пиршество на малки и големи обитатели, които населяват Националния парк. Ще видим малка част от голямото семейство, обхващащо близо 400 вида птици, стотици влечуги и земноводни като игуани, крокодили, алигатори, костенурки и не малко маймуни и други бозайници. Не просто ще ги видим, ще бъдем редом с тях в тайнствените вечнозелени коридори на тропическата джунгла. (Продължителност на екскурзията – около 2 часа). Връщане в хотела. Обяд.Свободно време за почивка или разходка. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 7 Националния парк Тортугеро - Аренал

Закуска. Освобождаване на хотела.Трансфер с лодка до пристанище Ла Павона.С автобус продължаваме към Северните равнини и вулкана Аренал.Симетричната му форма размечтава всеки минувач, а изобилието от дейности на открито, които могат да се практикуват около него, го слагат в задължителния списък на всеки, стъпил в тази чудна малка страна. Пристигане в района на Аренал следобяд и настаняване в хотел Arenal Paraiso Resort 3* или подобен в подтожието на вулкана.Свободно време с възможност за релакс в СПА зоната на хотела с топли минерални води и с невероятна гледка към вулкана.Ношувка

 

Ден 8 Вулкана Аренал

Закуска.Ден посветен на вулкана.Аренал - най-активният вулкан в Коста Рика, висок 1650 м.наричан „Домът на огненият бог“. Ще се разходим върху каналите, образувани от лавата на величествения вулкан. с почти конусовидната си форма и височина от 1633 м - най-голямата забележителност в района Ла Фортуна. Ще научим за историята и процесите, които са сформирали кратера през различните му вулканични фази и периоди на активност, както и за първото му избухване през 1968г. Ще се удивим на смайващи гледки, откриващи се от склоновете на вулкана,към езерото и заобикалящите ни тропически растителни и животински видове,. След 4-часовата обиколка е време за релакс! Благодарение на геотермичната активност в региона, има множество естествени горещи извори.Топли и успокояващи, тези извори са перфектният завършек на цял ден, прекаран в дебрите на вулкана Аренал. Ще разтопим стреса и умората в горещите води на комплекса Eco Termal.Свободно време за почивка.Вечеря на територията на комплекса. Връщане в хотела. Нощувка в хотел Arenal Paraiso Resort 3* или подобен.

 

Ден 9 Аренал - Резервата Монтеверде

Закуска.Отпътуване към Монтеверде - една от най-важните облачни гори в Коста Рика с почти 100% влажност през цялата година. Красивите долини, мистичните тропически гори и зелените планини дават името на този район (Зелена Планина). Паркът е създаден около 1973 г., за да защити красотата му. Резерватът е около 10 500 хектара и местните вършат чудесна работа за опазването му. Монтеверде е основано от квакери от Съединените щати, пристигнали на коне в края на 40-те години на 19ти век. Търсели спокоен район в Коста Рика, подходящ за производство на млечни продукти,които и до ден днешен произвеждат.По време на нашата разходка ще посетим плантация за отглеждане на цитруси и ще видим технологията по преработка на захарна тръстика и производството на бонбони.Настаняване в един от най-големите и луксозни хотели в резервата..Свободно време.Вечеря.Нощувка в хотел El Establo Mountain 3*.

 

Ден 10 Резервата Монтеверде

Закуска.Следва разходка в истинския рай на природата - резервата Монтеверде.Облачната гора на Монтеверде приютява 130 вида бозайници, 400 вида птици, включително блестящият и красивият кетцал, рядката птица-камбана,30 вида колибри, 5000 вида молци и 3000 вида растения,сред които 500 вида орхидеи,различни папрати и редки видове.Следобяд време за релакс и почивка.Вечеря.Нощувка в хотел El Establo Mountain 3*.

 

Ден 11 Резервата Монтеверде-Сан Хосе

Закуска.Трансфер до Сан Хосе с попътна спирка за 2-часово водно сафари по р.Тарколес с обяд. Голямата река Tарколес е една от четирите реки, които завършват в залива Никоя в Тихия океан, предлагаща на посетителя възможност да наблюдава най-голямото изобилие на американски крокодили в естествена среда,достигащи четири метра дължина, игуани и базилиски.Опиитни водачи ще ни разкажат повече за еволюцията на тези редки видове.По време на обиколката навлизаме в канала Гуакалильо, устие, където има четири различни вида мангрови гори, които сат важно убежище на червеният ара.След обяд,продължаваме към Сан Хосе.Настаняване в хотел Radisson San Jose или подобен.Свободно време.Нощувка

 

Ден 12 полет Сан Хосе-Панама Сити

Закуска.Трансфер до летището.Полет за Панама Сити.Пристигане и настаняване в хотел.Нощувка в Tryp Panama Cemtro или подобен.

 

Ден 13 полет Панама Сити - Истанбул

Закуска.Свободно време.Трансфер до летището.Полет за Истанбул.

 

Ден 14 полет Истанбул - София

Пристигане в Истанбул и полет за София.Пристигане вечерта на летище София.

 

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

Превозвач: Turkish Airlines

София - Истанбул - Панама Сити 09,55 - 20,15

Панама Сити - Истанбул - София 21,45 - 20,40

 

Полетът е с прекачване в Истанбул

 

 Таблици с цени

STANDARD ROOM - Цените са в ЛЕВА на база BB,FB

Дата
07.11.2023
03.12.2023
Човек в двойна стая
Двама възрастни в двойна стая
Трима възрастни в двойна стая
Един възрастен с дете 0-1.99
Един възрастен с дете 2-11.99
Двама възрастни с дете 0-1.99
Двама възрастни с дете 2-11.99
7399 14798 22197 14798 14798 14798 22197
7399 14798 22197 14798 14798 14798 22197
 
 

 

 

Цената включва
  • Самолетен билет София – Истанбул – Панама Сити - Истанбул –-София с Turkish Airlines включени летищни такси и багаж (чекиран до 23 кг и ръчен до 8 кг на човек);
  • Самолетен билет Панама Сити – Сан Хосе – Панама Сити,с включени летищни такси и багаж (чекиран до 20 кг и ръчен до 7 кг на човек);
  • Всички описани в програмата трансфери летище - хотел-летище;
  • Всички описани в програмата трансфери по суша и вода;
  • 12 нощувки + закуски по маршрута в хотели 3*+,4* и 5*, а именно:
  • 4 нощувки със закуски в Tryp Panama Cemtro 4* или подобен в Панама Сити;
  • 2 нощувки със закуска в Radisson San Jose 5* или подобен в Сан Хосе, Коста Рика;
  • 2 нощувки на пълен пансион (закуска, обяд и вечеря) в Pachira lodge 4* или подобен в Тортугеро, Коста Рика;
  • 2 нощувки със закуска в Arenal Paraiso Resort 3*+ или подобен в района на вулкана Аренал, Коста Рика;
  • 2 нощувки със закуска в El Establo Mountain 3* или подобен в района на резервата Монтеверде, Коста Рика.
  • Полудневен тур на Панама Сити с посещение на Панамския канал, Посетителския център, наблюдателната площадка и обиколка на Стария град на Панама с включен обяд;
  • Разходка с лодка из езерото Гатун и разглеждане на селището Ембера с включен обяд;
  • Посещение на градчето Тортугеро (придвижване с лодка);
  • Полудневна екскурзия на Национален Парк Тортугеро;
  • Посещение на комплекс Eco Termal с горещи минерални извори и включена вечеря на блок маса;
  • Полудневна екскурзия в Национален парк Аренал;
  • Разходка в резервата Монтеверде - облачната гора с посещение на плантация за захарна тръстика;
  • 2-часово водно сафари по река Тарколес с възможност за наблюдение на гигантски крокодили в естествена среда;
  • Входните такси на парковете,описани в програмата;
  • Храненията описани в програмата;
  • Обслужване от местни екскурзоводи по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;
  • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евронинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
  • Водач от туроператора по време на цялото пътуване, който ще помага с превода на български език.
Цената не включва
  • Допълнителни мероприятия и екскурзии по желание;
  • Разходи от лично естество;
  • Хранения извън посочените в програмата;
  • Персонална такса – 29 щатски долара (в зависимост от авиокомпанията с която се лети.(плаща се на място на летището при напускане на Коста Рика)
  • Такса обслужване за местните шофьори и водачи - заплаща се на място;
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  • Условия за резервация:
  • Депозит в размер на 30 % процента платен кдо 24 часа след резервиране;
  • Доплащане 30 дни преди тръгване;
  • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.
  • Анулации:
  • До 24 часа след резервация - без такса за анулация.
  • До 30 дни преди тръгване - 50 лв. такса анулация.
  • До 31 дни преди тръгване - 30% от стойността, като такса анулация.
  • Под 30 дни - 100% като такса анулация.
  • ВАЖНО:
  • Минимален брой туристи: 18 човека;
  • Срок за уведомяване при ненабран минимум – 21 дни;
  • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност и малки деца;
  • Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност – задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на прибиране в България
  • За лица под 18 годишна възраст е нужна нотариално заверена декларация, даваща право на детето да излиза извън страната с разрешение на родителите;
  • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
  • Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата;
  • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна!

Подобни Оферти


Валидна: ДО 01.05.2024

Магията на Тайланд - Банкок и екзотичния о-в Пукет

Екскурзия в ТАЙЛАНД - ПУКЕТ И БАНКОК, Перлите на Индокитай, с водач от България

7 нощувки/ 9 дни

Дати от 10.04.2024 до 18.04.2024

Валидна: ДО 01.12.2024

Екзотична Почивка на о-в Краби

Екзотична Почивка на о-в Краби 

15 дни / 12 нощувки

Дати от 07.12.2023 до 21.12.2023

Валидна: ДО 23.12.2024

Предколедни базари в Будапеща и Братислава

Предколедна Будапеща и Братислава 

4 дни / 3 нощувки

30.11.2024- 14.12.2024г.

Валидна: ДО 10.01.2025

Нова Година 2025 в Шри Ланка!

Благословена Нова 2025 година в Шри Ланка,

Дати 25.12.24-03.01.25г.

С водач от България

Валидна: ДО 13.04.2024

Екскурзия до Слънчева Барселона

Екскурзия до Слънчева Барселона

4 дни/ 3 нощувки 

Дати от 30.12.2023 до 30.03.2024

Валидна: ДО 01.12.2024

Екзотичен Тайланд

Екзотичен  Тайланд 

8 нощувки/ 11 дни 

 от 16.10.2024 до 26.10.2024

 от 16.11.2024 до 26.11.2024