Екскурзия до Филипините – незабравимо приключение

Екзотични Филипини

С водач на български език

Гаранти дати за 12дни/ 9 нощувки

16.02.2023 – 27.02.2023 

 ПРОГРАМА:

ДЕН 1: София - Манила Среща на летище София и полет за Манила, столицата на Филипини.


ДЕН 2: Манила Пристигане на летището в Манила. Трансфер и настаняване в хотел. Свободна програма. Нощувка.

ДЕН 3: Манила - Бохол Закуска. Трансфер до летището и полет за остров Панглао, Бохол. Ще започнем обиколката на острова с посещение на защитен резерват, за да видим едни от най-малките бозайници - филипински Дългопет. Това животно притежава най-големите очи в сравнение с размера на тялото при приматите. След резервата, ще продължим към варовиковите Шоколадови хълмове. Възвишенията, които обикновенно са покрити със зелена трева, изсъхват по време на сухия сезон и придобиват шоколадов цвят. Оттам идва и името им - Шоколадови хълмове. Хълмовете са различни по размер, но гледайки ги отдалеч, изглеждат почти еднакви. Тази оптическа илюзия създава величествен пейзаж.
На връщане ще преминем през гора от махагонови дървета, които образуват впечатляващ тунел над пътя. Интересен факт е че гората е засадена от студенти преди повече от 35 г.Продължаваме към река Лобок. Ще се качим на плаващ ресторант и ще отправаме по реката. Докато хапваме, за нас ще има програма. Момичета от местното село, облечени в традиционни носии ще ни забавляват с местни песни и танци.
След обяда ще посетим парка Зип-Лайн. За смелите сме предвидили незабравимо преживяване /срещу допълнително заплащане/. Закачени на стоманени въжета ще се спуснем до отсрещния хълм /и обратно/, прелитайки над река Лобок и нейните бързеи. Ще преминем и през традиционните бамбукови висящи мостове. Наблизо ще изберем сувенири, ще опитаме и някои от местните вкусотии.Последната спирка за деня е историческия олтар Blood Compact /или на местен диалект Sandugo/, където за пръв път са се побратимили бели чужденци с местнните филипински племена.Трансфер до хотела и настаняване.Нощувка.


ДЕН 4: Бохол - остров Баликасаг Закуска. Днес ни предстои водно приключение. С лодка ще отплаваме към остров Баликасаг, като пътьом ще видим и делфини. Пристигайки на острова ще открием защитените му коралови рифове. Подводните гледки са невероятни - големи костенурки, гигантски миди, морски звезди и огромни пасажи тропически риби.
Остров Баликасаг е сравнително малък остров с 360 градусов плаж. Има голяма защитена територия, където се отглеждат корали и миди. Мястото ни за шнорхелинг е точно до нея а там ще видим гигантските миди от вида Tridacna gigas. От другата страна на острова се намира зоната на големите костенурки. Навсякъде са и се хранят с водорасли от морското дъно.
След като хапнем под сянката на палмовите дървета ще отплаваме за пясъчния риф Върджин Айлънд. Чакат ни релакс и сюрреалистичната обстановка на едва показващата се от водата пясъчна ивица.Прибираме се обратно към Бохол.Свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане/ можем да отидем до другата част на остров Панглао, за да влезем в подземната пещера Хинагданан, където ще поплуваме.Нощувка.


ДЕН 5: остров Баликасаг - Себу Закуска. Трансфер до пристанището и ферибот до град Себу. Трансфер и настаняване в хотел.
Обяд. Ще разгледаме основните забележителности на втория по големина град във Филипините. Ще започнем с разходка из една от цветните градини в планината над града. Ще посетим  Кръста на Фернандо Магелан, Даоисткият храм, построен от местното китайско общество, катедралата Себу Метрополитан и най-старата църква във Филипините - базиликата Санто Нино, построена през 1521 г.Вечерта по желание /срещу допълнително заплащане/, вечеря в един от най-известните ресторанти в Себу, където ще опитаме Лечон - бавно печен свински корем с подправки и хрупкава коричка.Прибиране в хотела.Нощувка.


ДЕН 6: Бохол - Корон Ще станем рано и с ван ще се отправим към южната част на острова. Ще отнеме около 3 часа. Ще преминем кратък инструктаж в туристическия център. Качваме се на малки лодки и ...скок във водата. Ще плуваме. Ще плуваме на сантиметри от величествените, кротки и немесоядни китови акули! Продължаваме към реката Матутинао и водопадите Кауасан. Слагаме каски, жилетки и се качваме на мотори /като пътници/, с които потегляме нагоре в планината. Ще скачаме от скалите във водопадите, ще се спускаме по естествени каменни „пързалки“ охлаждайки се в невероятно сините води на река Матутинао. Приключение, което ще запомним завинаги!За хората, които имат страх от подобни изживявания, имат здравословни проблеми и/или не се чувстват физически подготвени – могат да стигнат до 1/3 от целия стандартен маршрут без да се намокрят въобще. Лесно се стига и само до последния най-голям водопад, където има ресторанти и водата е чудесна за разхлаждане.Уморени, но доволни, ще хапнем късен обяд до последния и най-голям водопад.По тъмно, пристигаме в градчето Моалбоал, където ще се настаним в хотела.Нощувка.


ДЕН 7: КоронЗакуска. Днес сме на плаж. Слагаме шнорхели! Слагаме маски и хоп, право във водата. Наоколо е пълно с милиони сардини.Прибиране в хотела. Трансфер до летището и полет към северната част на невероятния архипелаг Палауан - остров Бусуанга, област Корон. Трансфер до градчето Корон таун и настаняване в хотела. Ще скочим в местните таксита – триколки, и ще отидем за релакс в топлите извори Макинит на брега на морето.Вечерта по желание, ще се изкачим на хълма Тапяс /има бетонна пътека с 700 стъпала/ чудесна площадка за красивия залез над островната група Каламианес.Нощувка.


ДЕН 8: КоронЗакуска. Ден за островни приключения. От пристанището и с типична местна лодка "bangka" ще се отправим към близките острови от групата Каламианес - Siete Pecados Marine Park, Calachuchi Beach, Coral Eden, Hidden Lagoon, CYC Beach и Kayangan Lake.Островни плажове, термични лагуни, уникалните корали и риби, както и мистичното сладководно езеро Каянган - езерото с най-чиста и прозрачна вода в цяла югоизточна Азия Корон често е класифициран като едно от най-хубавите туристически места не само във Филипините, но и в света. Той е нещо повече от обикновена тропическа дестинация. Известен е с потъналите кораби от времето на Втората световна война, зашеметяващите варовикови скали, заобиколени от девствени бели плажове и бистри нефритени води.

Островът и водите около него са свещени за племето Тагбануа и през 1998 г. става първата територия във Филипините, която е защитена потомствена зона и принадлежи изключително и само на племето Тагбануа. На територията на острова се намират 13 езера, като само 2 са отворени за посетители.
Всички езера са свещени, имат запленяващи и невероятни истории и една особена мистичност.
Самите Тагбануа не са католици. Те вярват в огромни октоподи и други невероятни създания, които живеят в езерата на остров Корон. Имат собствен език и писменост, различаваща се доста от останалите в страната. Интересно, нали?!
Нощувка.

ДЕН 9: Корон Закуска. Тръгваме отново из близките острови и плажове. На един от тях ще видим как живеят местните жители от племето Тагбануа и ако имаме късмет - ще ни приготвят Betel nut с прах от раковини и листо тютюн за дъвчене.
Ще видим езерата Twin Lagoons - двойна лагуна с интересен вход и смесена сладка и солена вода и Barracuda Lake - другото отворено за посетители свещено езеро с уникални подводни скални образувания.Ще се потопим и в изключително красивия риф Coron Coral Triangle, където има невероятни меки и твърди корали и тропически рибки.Прибиране в хотела.Нощувка.


ДЕН 10:Д Корон - МанилаЗакуска. Трансфер и полет за Манила. От летището ще се отправим на дневен трип в резервата Масунги, намиращ се в началото на планинската верига Sierra Marde. Очаква ни истинско приключение. Ще преминем по въжени мостове. Причудливите варовикови скални образувания се извисяват над короните на дърветата в гео-резервата Масунги. Тук флората и фауната са наистина интересни.Връщане в Манила. Трансфер и настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.


ДЕН 11: Манила - СофияЗакуска. Ще посетим стария испански град Интрамурос и крепостните му стени, където се намира една от най-старите църкви във Филипините - Манилската Катедрала /разрушавана и възстановявана неведнъж/.По улиците ще видим много сгради, запазени и поддържани в испански колониален стил. Ще обядваме в епископското кафе Ristorante delle Mitre, намиращо се срещу църквата San Augustin, вписана в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Ще посетим укреплението Fort Santiago, музея за мебели от колониалните времена Casa Manila и красивото укрепление Baluarte de San Diego.Трансфер до летището и полет за София.


ДЕН 12: София Пристигане на летище София.

 

 

ДАТИ И ЦЕНИ:

 

Дата Цена на възрастен в двойна стая Цена на възрастен в единична стая
16.02.2023 - 27.02.2023 2 790 евро 3 060 евро

 

ХОТЕЛИ:

 

Манила - 2 нощувки без закуска в хотел Hop Inn Hotel Aseana City 4* или подобен

Бохол - 2 нощувки със закуска в хотел Malinawon Resort 4* или подобен

Себу - 1 нощувка без закуска в хотел OYO 210 Apple Tree Suites 4* или подобен

Моалбоал - 1 нощувка без закуска в хотел Garden Village Resort 4* или подобен

Корон - 3 нощувки със закуска в хотел The Ridge Coron 4* или подобен

 

 

Цената включва
 • Самолетни билети София - Манила - София с вкл. 30 кг чекиран багаж
 • Самолетен Манила - Бохол с вкл. 20 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет Бохол - остров Бусуанга с вкл. 20 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет остров Бусуанга - Манила с вкл. 20 кг чекиран багаж
 • Летищни такси
 • Всички трансфери по програмата
 • Ферибот Бохол - Себу
 • 9 нощувки
 • 5 закуски и 4 обяда
 • Водач на български език
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро
Цената не включва
 • Допълнителни екскурзии /по желание/
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
 • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи
 • Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
 • Неупоменати в програмата услуги
 • Бакшиши
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
 • Български граждани пътуват до Филипини без визи. Нужен е само задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на завръщане
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации
 • Местна валута: Филипинско песо /PHP/
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - валидна лична карта или задграничен паспорт, с минимум тримесечна валиднос
 • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават вал
 • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Подобни Оферти


Валидна: ДО 15.01.2023

Нова Година 2023 в Тайланд - Банкок и о-в Пукет

Екзотична нова  година в Тайланд 

10 нощувки/ 13 дни 

от 28.10.2022 до 09.01.2023

Валидна: ДО 15.01.2023

ЕКЗОТИЧНА НОВА ГОДИНА НА МАЛДИВИТЕ

Нова година на Топлите Романтични Малдиви 

10 дни /7 нощувки

Дата: 29.12.2022 -07.01.2023

Валидна: ДО 01.12.2022

Екскурзия Куба – Хавана и о-в Кайо Гилермо

Екзотична екскурзия до Куба 

12 дни/9 нощувки

23.10.2022 – 03.11.2022 
03.11.2022 – 15.11.2022 

Валидна: ДО 01.05.2023

Почивка на Остров Пукет

Почивка в Пукет

9 дни/7 нощувки

Дати от 01.10.2022 – 30.04.2023 /заминаване всяка седмица/

Валидна: ДО 01.11.2022

Япония - Страната на изгряващото слънце

Екскурзия до невероятната Япония 

11 дни / 8 нощувки

Дати от 04.04.2022 от 05.10.2022

Валидна: ДО 01.04.2023

Бразилия и Аржентина с водопадите Игуасу

Невероятно пътешествие 

С водач от България

13 дни /10 нощувки

Дати 2022 16.03.2022 – 28.03.2022  и 18.11.2022 – 29.11.2022

Дати 2023 16.03.2023 – 28.03.2023