Екскурзия Тайланд и Малайзия

Екзотична екскурзия до Тайланд и Малайзия

11 нощувки/ 14 дни 

Дати

17.11.2022 – 30.11.2022 

17.04.2023 – 30.04.2023 

 Банкок – Краби – Куала Лумпур – остров Лангкави

Дати:

17.04.2023 – 30.04.2023 – 2 090 евро

Банкок
Тайланд е незабравимо място! Омагьосващ, пъстър, вълнуващ! Фантастичен микс от луксозни курорти, древни храмове, азиатска глъчка, гостоприемство. Усмивки, слънце, аромати, вкусове, цветове. Фантастична храна, улични търговци, нощни пазари и добре известните тайландски масажи. “Златният град” Банкок е побрал в себе си цялото това разнообразие – тук са най-величествените будистки храмове и кралски дворци.

Остров Краби
Бели пясъчни ивици. Изумрудени води. Искряща зеленина на брега на Андаманско море. Типичните за Краби варовикови образувания. Разнообразие от острови и гледки, спиращи дъха. Краби ще те накара да се чувстваш все едно си в рая.

Куала Лумпур
Eдин шедьовър, една палитра, една мечта в един толкова разнолик и пъстроцветен град. Архитектурен шедьовър. Каквото и да да изберете да посетите, ще задоволи и най – взискателните от вас. Разкошна храна, несравними нощни клубове, колоритни пазари и бутици от световна величина. Пасторалната картина се допълва от едно от най – древните и святи за хиндуистите места Бату Кейвс – на над 400 млн години. Този град ще остане в съзнанието ви завинаги!

Остров Лангкави
Остров Лангкави или островът на орлите! Това е един от най-красивите острови на Малайзия, чиято история е изпълнена с множество древни легенди и различни романтични предания. Той е най-големият от всичките 104-те острова, образуващицелият архипелаг Лангкави. Дали заради Андаманско море, където разположен, дали заради границата с с Тайланд, този остров, е едно райско кътче от земята с недокосната, дива природа и подчертано добре развита инфраструктура. Дали заради изклюителната си природа, дали заради спиращата дъха гледка от най – високия въздушен мост в света, този се превърна в една от най – големите мечти за всички големи пътешественици! А, защо е така – ще разберете сами!

Програма:

ДЕН 1: София - Банкок
Среща на летище София и полет за Банкок.

ДЕН 2: БанкокПристигане на летището в Банкок. Един от световните мегаполиси. Ще се настаним в хотела и ще се разходим из този динамичен и пленителен град.Храмът на Полегналия Буда е нашата първа спирка. Най-старият /XVI в./ и най-голям храмов комплекс в Банкок. Гигантски домакин там е дългият 46 м. и висок 15 м. позлатен Полегнал Буда – най-голям по рода си в цял Тайланд. Пищните храмови градини, чудатите статуи, многото зеленина и класическата будистка пъстроцветна феерия са истински впечатляващи.
Ще хапнем до „кралската река“ Чао Прая, пресичаме я с лодка и сме в подножието на храма Ват Арун /Храмът на Изгрева/, изобразен на повечето монети в Тайланд. Малък, но много красив и необичаен като архитектура.Вечерна разходка по улиците на града + шарените нощни пазари.Нощувка.

ДЕН 3: БанкокЗакуска. Чака ни динамичен и пъстър ден. Ще открием Храмът на Златния Буда. Неголям, но емблематичен храм, където е разположена статуята на най-големият Буда, създаден от истинско злато /а не просто позлатен/. Историята на статуята през вековете е дълга, странна и нелека. А храмът – магичен.Съвсем наблизо ни чакат потайностите на Chinatown. Този пъстър и шумен квартал на Банкок има с какво да ни изненада - гледки, вкусове, ухания и всякакви китайски странности. Патица по пекински, мариновани свински главички, морски деликатеси в невъзможно лют сос.
По пътя ни чака и китайски храм, разбира се. А улиците с пазарите – лабиринт, истински жужащ лабиринт.
За да стигнем до следващата ни спирка, ще се повозим на един от символите на града - бясно препускащите триколки наречени Тук Тук. Типични за цяла Азия, в Банкок, те са бързи, криволичещи между колите и предпочитан превоз в големите градски задръствания.
Време е за една от емблемите на Тайланд и едно от чудесата на Азия - Храмът на изумрудения Буда намиращ се в Кралският дворец.
Храмът е построен в края на XVIII в. от крал Рама I, за да съхранява Изумрудения Буда /Пра Кео/ - най-святата статуя, която за тайландския народ е символ на могъществото, божествеността и просвещението на страната.Големият дворец е сред най-красивите творения на Сиамския кралски двор. Бил е седалище на монарсите на Тайланд от средата на XVIII в. до средата на XX в. Перлата на Банкок и най-красив дворец в страната е разположен на площ от 945 000 м2 и обхваща над 100 сгради, в които е събрана над 200-годишна история на дворцовия живот.За десерт ще се качим на върха. Най-високата сграда в Тайланд ни чака с бар на покрива си, с коктейли, както и с... тераса със стъклен и прозрачен под. Съвсем различно е да се поразходиш на няколко стотин метра височина с цял един град /буквално/ под краката си. Не ви е страх, нали?Съвсем в небето над града, с коктейли в ръка е един истински Grande Finale  на това чудесно пътуване преминало през 4 локации и 3 държави. Букет от преживяно, чудесни спомени, цветове и ухания. Ще имате толкова много поводи да се сещате и разказвате и да мечтаете...отново.Нощувка.


ДЕН 4: Банкок - Краби Закуска. Трансфер до летището и полет за Краби. Трансфер и настаняване в хотел.
Краби е най-съхранената по отношение на природата тайландска провинция. Природата тук е развихрила въображението си до краен предел и редува топли кристални води с причудливи скални образувания и интимни романтични плажове.Ден за релакс. Днес ще се адаптираме с часовата разлика, с влажността на въздуха, с различната температура. Чака ни чуден ден. Плаж на световноизвестния Ао Нанг. Нощувка.


ДЕН 5: Краби Закуска. Плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане - 80 евро на човек/ целодневна екскурзия с обяд до Пилешки остров, Ко Пода, Ко Тап и Ко Мор, известни като Четирите острова.еимаме неповторим шанс да се докоснем до едни от най-красивите острови в страната. Традиционна лодка отвежда групата до т.нар. Пилешки остров, известен с това наименование заради скала, която се издига над острова и наподобява главата на птица. Островът грабва посетителите с тюркоазените си води, които са идеално място за гмуркане, което е и предвидено в програмата за деня. Продължава се към остров Ко Пода, където вкусен традиционен обяд очаква групата, а за отдих в следобедните часове е предвиден един от белопясъчните плажове на острова. Следваща спирка са островите Ко Тап и Ко Мор. Макар и по- малки по размери, двата острова с нищо не отстъпват на по- големите си събратя и са незабравим декор за снимките на посетителите. При отлив се появява пясъчна коса, която свързва Ко Тап с Пилешкия остров, оставяйки впечатлението, че морето е разделено на две.Нощувка.


ДЕН 6: Краби Закуска. Плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане - 80 евро на човек/ целодневна екскурзия с обяд до няколко прекрасни острова с моторна лодка - Островът на маймуните, Островът-бар, Мая бей. Плаж, шнорхелинг, обяд, коктейли на борда и, разбира се, Пи Пи айлънд, познат от филма "Плажът" с Леонардо ди Каприо.съвсем на живо, съвсем истински! Нощувка.


ДЕН 7: Краби - Куала ЛумпурЗакуска. Трансфер до летището и полет за Куала Лумпур. Трансфер и настаняване в хотел.
След кратка почивка ще се отправим към Кулите Петронас /Petronas Towers/.високи са 491 м. и до 2004 г. са най-високата сграда в света. Ще се изкачим до върха, а желаещите ще могат да минат по моста, който свързва двете кули на 170 метра височина.Нощувка.


ДЕН 8: Куала Лумпур Закуска. Ще започнем обиколката ни на града с Площада на независимостта Датаран Мердека. Именно тук през 1957 г. е обявена независимостта на Малайзия. Тук ще видим също красивата сграда на султан Абдул Самад, градския театър Panggung Bandaraya и Националната галерия.Продължаваме към джамията Масджид Джамек. Наричана още "петъчна джамия", "мястото, където хората се събират да се поклонят" и "джамията на залеза", това е най-старата джамия в Куала Лумпур. Построена е през 1909 г. на мястото, където се събират двете реки Кланг /Klang/ и Гомбак /GombakЩе се качим високата 421 метра кула Менара, един то символите на града. На върха ѝ има въртящ се ресторант, от който се открива впечатляваща гледка към града. Следобед ще се отправим към пещерите Бату /Batu Caves/. Варовиковите пещери всъщност представляват древен храмов комплекс. Отпред е поставена златна статуя на бога на войната Муруган. В пещерите ще видим множество хиндуистки рисунки, статуи и артефакти.Ще завършим деня с посещение на централния пазар на Куала Лумпур.Нощувка.


ДЕН 9: Куала Лумпур - остров Лангкави Закуска. Трансфер до летището и полет за острое Лангкави. Трансфер и настаняване в хотел.
Остров Лангкави /Langkawi - островът на орлите/ е един от най-красивите острови в Малайзия, чиято история е изпълнена с множество древни легенди и романтични предания. Той е най-големият от 104-те острова, образуващи архипелага Лангкави.Свободно време за пълна почивка, слънце, спокойствие, гмуркане или екскурзии по желание.Нощувка.

ДЕН 10: остров Лангкави Закуска. Свободно време за пълна почивка, слънце, спокойствие, гмуркане.
По желание /срещу допълнително заплащане/ полудневна екскурзия до Небесния мост с посещение на ферма за крокодили. Ще посетим единствения по рода си висящ Мост до небесата, откъдето се открива една от най-красивите гледки към Андаманско море.С лифта ще се изкачим до върха на планината, където ще станем свидетели на гения на инженерната мисъл. Това неповторимо съоръжение ще остане в съзнанието ви завинаги. Продължаваме с посещение на фермата за крокодили. Приключението е гарантирано.Нощувка.

ДЕН 11: остров Лангкави Закуска. Свободно време за пълна почивка, слънце, спокойствие, гмуркане.
По желание /срещу допълнително заплащане/ обиколен тур на острова. Ще започнем с посещение на аквариума Подводен Свят, където ще видим различни морски видове, обитаващи водите на архипелага. Продължаваме с посещение на  фабрика за производство на батик и една от задължителните атракции на острова - гробницата на Махсури, свързана с популярна легенда. Пътят към столицата Куах, минава и през прочутия Черен плаж. Нощувка.

ДЕН 12: остров Лангкави Закуска. Свободно време за пълна почивка, слънце, спокойствие, гмуркане или екскурзии по желание. Нощувка.

ДЕН 13: остров Лангкави - София Закуска. Свободно време. Последни часове за плаж и шопинг. Трансфер до летището и полет за София.

ДЕН 14: София Пристигане на летище София.

 

Цени на човек настанен в двойна стая 4096 лв

 

Цената включва
  • Самолетни билети София - Банкок и Куала Лумпур - София на авиокомпания с вкл. 30 кг чекиран багаж
  • Вътрешни полети: Банкок - Краби, Краби - Куала Лумпур, Куала Лумпур - Лангкави и Лангкави - Куала Лумпур с вкл. 20 кг чекиран багаж
  • Всички трансфери по програмата
  • Съдействие за получаване на тайландска виза
  • 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Банкок
  • 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Краби
  • 2 нощувка със закуска в хотел 4* в Куала Лумпур
  • 4 нощувка със закуска в хотел 4* на остров Лангкави
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
  • Водач на български език
Цената не включва
  • Допълнителни екскурзии /по желание/
  • Визи за Тайланд
  • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
  • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи
  • Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
  • Входни такси за музеи и атракциони
  • Неупоменати в програмата услуги
  • Застраховка „Отмяна на пътуване"
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  • ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ - Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават вал
  • МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ - Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Подобни Оферти


Валидна: ДО 15.11.2024

Самолетна екскурзия до Тоскана

Екскурзия до невероятната Италия 

4 нощувки/ 5 дни 

Дати от 13.11.2023 до 16.10.2024

Валидна: ДО 01.04.2024

Карнавала в Ксанти

Карнавала в Ксанти 

1 нощувка/2 дни 

Дати от 16.03.2024 до 17.03.2024

Валидна: ДО 01.10.2024

Почивка 2024 в Пулия

Почивка 2024 в  Пулия

 8 дни / 7 нощувки

Дати: 25.05.2024, 01.06.2024, 08.06.2024, 15.06.2024, 22.06.2024, 29.06.2024, 06.07.2024, 31.08.2024, 07.09.2024, 14.09.2024, 21.09.2024

Валидна: ДО 01.05.2024

Магията на Тайланд - Банкок и екзотичния о-в Пукет

Екскурзия в ТАЙЛАНД - ПУКЕТ И БАНКОК, Перлите на Индокитай, с водач от България

7 нощувки/ 9 дни

Дати от 10.04.2024 до 18.04.2024

Валидна: ДО 01.12.2024

Съкровищата на Португалия, Испания И Мароко -

Екскурзия до  Мароко

10 дни / 9 нощувки

Дати от 01.11.2024 до 10.11.2024

Валидна: ДО 01.10.2024

Лефкада - изумруденият остров

Почивка на остров Лефкада 

5 нощувки/ 6 дни 

Дати от  09.06.2024, от 08.09.2024, от 15.09.2024